Escoles Valencianes Associades

El blog de la xarxa PEA-UNESCO a la Comunitat Valenciana

Músiques del món per educar en valors

Deixa un comentari

Escrit per Lirios Silvestre
Msiquesdelmnpereduca_11130_8098
El regidor d’educació Alberto Belda amb Jesús Martínez, professor de l’IES Andreu Sempere i organitzador de les activitats/AM

La formació educativa s’escapa ja de les aules i no es basa tan sols en la relació d’un grup d’alumnes amb un únic professor. Així ho tenen clar des de la Xarxa Acció Magistral, plataforma de la Fundació BBVA, que posa en contacte a professors de diferents matèries de tot Espanya perquè entre ells puguen compartir experiències i organitzen noves activitats.

I és el cas de la trobada que s’organitza aquest cap de setmana a la ciutat d’Alcoi, i que té com a fil conductor l’educació en valors mitjançant les músiques del món. Jesús Martínez, professor de música de l’IES Andreu Sempere i organitzador de les activitats, explica que amb Músiques del món “es vol formar en apreciació de la diversitat i en l’enriquiment que suposa conéixer altres cultures“.

La primera activitat serà divendres 8 d’abril, amb un concert al Teatre Principal, i al que acudiran alumnes de diferents centres de la ciutat. El concert tindrà dos parts, un primer a càrrec del grup instrumental de l’IES Andreu Sempere; i una segona part a càrrec de la Class Band Yamaha de tercer d’ESO de l’IES Las Rozas de Madrid.

Dissabte 9 d’abril continuen les activitats amb una trobada temàtica de la Xarxa Acció Magistral, amb la participació d’experts en educació musical. Així, per exemple, la jornada compta amb una ponència d’Andrea Giràldez, consultora internacional que parlarà sobre la música per aprendre a ser. També hi haurà una taula redona sobre el naixement de bandes en els centres educatius, amb l’experiència de la banda de l’IES les Rozes, i altres experiències com la de l’IES Pare Arques de Cocentaina i el seu projecte “Com sona l’ESO!”. Les jornades conclouran amb tallers i sessions pràctiques de dansa, òpera i educació de la veu. I per tancar l’activitat, un concert d‘Elimane Nguirane, “Tambores en son de paz”.

Les dos jornades són gratuïtes, tot i que per al concert de divendres 8 ja s’han omplit totes les places amb les reserves de col·legir. Però per a les jornades de dissabte 9 d’abril encara està oberta la inscripció, a la web de la Xarxa d’Acció Magistral.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s