Escoles Valencianes Associades

El blog de la xarxa PEA-UNESCO a la Comunitat Valenciana

Un treball del professor Josep Antoni Palomares ha sigut publicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Deixa un comentari

Ana Llorca, 13/07/2016
http://lopedevega.es/treball-del-professor-josep-antoni-palomares-ha-sigut-publicat-per-lacademia-valenciana-la-llengua/

josep-1080x675

El professor de valencià i coordinador UNESCO del Colegio Internacional Lope de Vega de Benidorm, Josep Antoni Palomares, ha fet un gran treball d’investigació sobre els topònims del poble de Busot, a l’Alacantí. Este treball ha sigut reconegut per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que l’ha publicat després de maquetar-lo i el conserva en la biblioteca valenciana de Sant Miquel dels Reis. També hi ha creat una versió digital a la qual es pot accedir mitjançant la web de l’Acadèmia.

És el segon treball del professor Palomares que resulta publicat pel departament de Toponímia i Cartografia de l’Acadèmia Valenciana després del llibre de El Campello al 2012.

El treball arriba després d’una intensa investigació que va començar amb l’anàlisi de mapes d’origen militar sobre la zona i va continuar amb l’elaboració d’entrevistes als majors de 65 anys de la zona que coneixen els noms tradicionals de les diferents zones del poble. El resultat és una anàlisi de la localitat de Busot a un nivell de detall milimètric on es poden trobar sènies, pous, rius, pantans, séquies, cases, masos i altres punts d’importància de la localitat.

Josep Antoni és un amant de la llengua valenciana i ja està pensant en seguir recuperant topònims de pobles de la nostra província. El pròxim serà el municipi d’Aigües.

IMG_9568

image1-11

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s