Escoles Valencianes Associades

El blog de la xarxa PEA-UNESCO a la Comunitat Valenciana

Los olvidados de la Línea Maginot

Deixa un comentari

La 2 ha emés esta nit el documental Los olvidados de la Línea Maginot, que ja es va estrenar en juliol de 2015. La cinta recull els testimonis dels pocs supervivents espanyols de la Línia Maginot i del camp de concentració de Mauthausen.

Entre els testimonis que presenta el documental està el de Paco Aura Boronat nascut a Alcoi el 30 de desembre de 1918 i deportat al camp de Mauthausen durant més de quatre anys.

paco-aura_foto.jpg

Francisco Aura Boronat

Paco Aura, matrícula 4208 del camp de concentració, va fugir d’Espanya per Portbou el 7 de febrer de 1939, passant a estar confinat en diferents camps de refugiats (Argelers, Sant Cebirà i Barcarès) per a formar part posteriorment de les CTE (Companyia de Treballadors Estrangers). Recordem que el govern francés va oferir als refugiats la possibilitat de realitzar treballs diversos com fer camins o fortificacions en estes companyies militaritzades en les qual Paco Aura va romandre un any (de l’1 de setembre de 1939 fins el 21 de juny de 1940) reforçant la Línia Maginot .

En caure presoner dels alemanys, va ser traslladat a Mauthausen el 26 d’abril de 1941 després d’un llarg viatge de tres dies en companyia d’altres presoners. Cal recordar que a Mauthausen tots ells van patir treballs duríssims durant quatre anys i nou dies fins al 5 de maig de 1945, data de l’alliberament del camp per part de les tropes aliades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s