Escoles Valencianes Associades

El blog de la xarxa PEA-UNESCO a la Comunitat Valenciana

La UNESCO declara les Falles Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Deixa un comentari

Fa un any es presentava la candidatura de la Festa de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Ara ens acaba d’arribar la nova notícia.

+ INFO

TERE RODRÍGUEZ- VALÈNCIA

Font:

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1026601-les-falles-patrimoni-immaterial-de-la-unesco.html

La Unesco ha declarat les Falles Patrimoni Cultural Immaterial l de la Humanitat. La decisió que s’ha pres al comitè que se celebra aquests dies a Adís Abeba (Etòpia) inclou a totes les poblacions que planten monuments. . Entre els punts forts de la candidatura es troben la continuïtat d’oficis tradicionals lligats a la festa, com la dels artistes fallers o el treball de la indumentària tradicional amb la seda, la pirotècnia, la música popular, la literatura fallera, la sàtira i el teixit associatiu, que assegura la seva transmissió intergeneracional a través del grup.

La declaració de hui tanca un camí iniciat l’any 2011 amb l’aprovació com a Bé d’Interès Cultural i la proposta del Congrés dels Diputats perquè el govern espanyol dugués les Falles davant la UNESCO. L’any 2015, el consell espanyol de patrimoni històric escollia les Falles com a candidates per al 2016. Aquest octubre la UNESCO confirmava que complia els cinc requisits per ser inscrita i optar al reconeixement. 18 candidatures més opten a la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat 2016. Entre elles, la Rumba de Cuba, els festivals de carrosses del Japó, l’any nou persa (Novruz), la festa de la verema de Vevey (Suïssa) o el carnestoltes de Granville (França).

La Junta Central Fallera ha convocat el col·lectiu faller a les celebracions amb la plantada d’una falla als peus de les Torres del Serrans de València aquest vespre amb la tècnica tradicional del ‘tomb’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s